Mantena har ett brett spektra av kollegor med mycket mångfald, men antalet kvinnliga medarbetare är fortfarande för lågt precis som i resten av branschen. Av våra ca. 1000 anställda är andelen kvinnor endast dryga åtta procent. De flesta kvinnor i företaget är i ledande och administrativa tjänster, fördelningen är skevast bland de yrkesutbildade.

 

Med en låg turnover och en mansdominerad bransch är det en utmaning att öka andel kvinnor i sektorn. Med den snabba utveckling inom kollektivtransport och mobilitet som råder just nu finns det förhoppningar om att andelen kvinnor kommer att kunna öka de närmaste åren.

 

Många möjligheter

Karriärmöjligheterna i järnvägssektorn är många, och fler än bara lokförare och konduktör. Möjligheterna finns inte endast inom mekaniska yrken, det finns flera utbildningar inom sektorn på bachelor- och masternivå. Förändringar i branschen sker väldigt snabbt, med stor tillgång til ny teknologi och nya moderna verktyg. Sektorn är med andra ord en framtidsbransch och en arbetsplats med stora möjligheter.

 

Marknadsdirektören i Mantena, Silje Nilsen, önskar alla kvinnor som vill satsa på en karriär i sektorn välkomna.

 

  • På samma sätt som vår satsning på lärlingar är en viktig del av vårt samhällsansvar, är arbetet med att öka andel kvinnor också en del av detta. Alla som kommer till Mantena ska möta en trygg och utvecklande arbetsplats med spännande uppgifter och goda möjligheter till utveckling, oavsett kön eller bakgrund.

 

Karriär i järnvägssektorn? 

Mantena tar emot lärlingar inom roller som tågelektriker, industrimontör, CNC-maskinoperatör, industrimekaniker och områden som automation, logistik och ytbehandling.

Här kan du läsa mer om rekrytering i Mantena

Är du intresserad i en karriär inom järnvägssektorn, kan du läsa mer här