Järnvägen är framtiden
 

I en tid då fokus på miljön växer, blir tågen som transportmedel ännu viktigare. Kombinerat med att tågen blir mer tekniskt avancerade och att vi arbetar på en konkurrensutsatt marknad krävs regelbundet ny kompetens inom Mantena.

Vår kunskap och erfarenhet inom underhåll av järnvägsfordon har skapat en unik miljö. För att i framtiden behålla vår ledande position inom underhåll av rälsgående fordon, fokuserar vi på Mantena kontinuerligt på att rekrytera duktiga människor i alla delar av organisationen.

Vi behöver människor med olika bakgrund och kompetenser som delar vår fokus på kunden, och värderingarna; förtroende, effektivitet och innovation.
Om du tycker att du passar in hos oss är du välkommen att skicka in din ansökan / CV.

 

Lediga tjänster

 

Planeringschef till Öresundstågen, Hässleholm
Sista ansökningsdag: 2020-03-13

Befattningen har ansvar för kortsiktig och långsiktig planering av Öresundståg.
Planeringschefen skall utöver att leda Plan-avdelningen för Öresundståg också ansvara för strategisk planering och produktionsstyrning av fordon och depå. Detta blir en viktig del i att utveckla Öresundståg till det ledande tågsystemet i Norden.

Sök tjänsten här


Teknisk Chef, Hässleholm
Sista ansökningsdag: 2020-03-13

Teknisk chef ansvarar för fordonsförvaltning och omfattande underhållsutveckling.
Du kommer att ha ett särskilt ansvar för att öka pålitligheten av fordon för att säkerställa tillgänglighet och tåg i trafik enligt plan.

Sök tjänsten här:


Projektledare för vidareutveckling av affärssystem
Ansökningsfrist: 10.03.2020
Mantena investerar i framtidsinriktade och effektiva IT-lösningar vilket i grunden är MIMS.
MIMS är Mantena implementering av Maximo-underhållssystemet, och vi söker nu en projektledare som kan ta ansvar för att vidareutveckla vårt affärssystem. Positionen är en del av IT-avdelningen.

Se annonsen här


Tågtekniker till underhåll av typ 73
Ansökningsfrist: 08.03.2020
Motorfordonsavdelningen i Lodalen letar efter kvalificerade tågtekniker inom fordon / elektriker / tågelektriker eller mekaniker, för underhåll.
Kanske blir du vår nya kollega?

Se annons här


Godsvagnar Alnabru söker tågtekniker
Ansökningsfrist: 01.03.2020
Vi letar efter en ny medarbetare till vår verkstad på Alnabru i Oslo, som också täcker våra enheter i Kongsvinger och Sarpsborg.

Se annons här:


Vill du arbeta med flygtågsunderhåll?
Ansökningsfrist: 26.02.2020
Letar du efter nya utmaningar? Kanske blir du vår nya kollega?
Spännande möjligheter i en mycket kompetent och framtidsinriktad professionell miljö.

Se annons här:


Vi letar efter kvalificerade tågtekniker för underhåll av järnvägsutrustning.
Ansökningsfrist: 23.02.2020
Mantena Construction Machinery är en viktig aktör inom underhåll av järnvägsbyggnadsmaskiner.
Är du vår nya kollega och vill du hjälpa till med att utveckla en tillväxtavdelning?
Är du initiativrik och framåtriktad? Då kan detta vara jobbet för dig.

Se annons här


Är du vår nästa ledare på teknikavdelningen?
Ansökningsfrist: 23.02.2020
Mantena verkstad på Grorud är en av de största industriella verkstäderna i Oslo. Nu är en av våra chefer på väg att gå i pension, så vi måste leta efter hennes efterträdare.

Se annonsen här:


Utbildningsansvarig för trafiksäkerhet, Oslo

Ansökningsfrist: 01.03.2020
Vi vill kunna erbjuda våra kunder att köra tåg till och från verkstäder, växling och andra former av körning inom en tilldelade licensen och säkerhetscertifikate i Norge. I detta avseende behöver vi nu någon som vill vara vår utbildare med ansvar för trafiksäkerhet.

Se annonsen här:

 


För att skapa en intresseanmälan till arbete på Hässleholmsdepån med Öresundstågsunderhåll

Klicka här på intresseanmälan

 

Lärling i Mantena

Bli lärling hos oss (Norge)
Antagande av lärlingar är en naturlig del av vår rekryteringspolitik. Flera av våra medarbetare i ledande befattningar har gått med oss. Om du har rätt kompetens, lust och ambition, kan vi vara rätt plats för dig. Vi önskar att de som söker lärlingsplats hos oss, registrerar sig på Vigo.no

Studenter

Nedan finns ämnen för studentuppgifter som Mantena vill framhäva. Vi är positiva att få förfrågningar om både master och bachelor-uppsatser.
Ta kontakt med oss.  

Masterthesis
– Passivt sonar array til tilstandsestimering av rullende materiell 
Mantena är intresserad att utveckla en sensor som detekterar urprung till ljudkällor och boggies (tåg-chassi) eller annat material som blir testat i dynamisk testbänk. Ett system monterat i en dynamisk testbänk som kan generera en högupplöst bullerkarta för att ge visuell indikation av var ljud och resonans uppstår i materialet. Klicka här för att läsa mer 
 
Bacheloruppsats
– Förbättrat användargränssnitt och förbättrad PID auto tuning eller alternativ regulator algoritm för kompressor testbänken.. 

Kompressortestbenken er programmert med NI LabView. Användargränssnittet på kompressor testbänken består idag av standard NI komponenter vilket ger användargränssnittet ett äldre utseende. Det är önskvärt att ha ett med modern FLAT GUI-desitn som är intuitiv att förstå för varje användare, med inkriktning på intuitivitet och användarvänlighet.

, vilket gBrukergrensesnittet i kompressortestbenken er i dag bygd opp av standard NI bygge klosser, noe som gir programmet et eldre utsende. Det er ønskelig med et mer moderne FLAT GUI design som er intuitivt å forstå for en hver bruker, med vekt på intuitivitet og brukervennlighet.Det er også ønsket at det gjøres en studie på forbedret regulator algoritme til kompressor testbenken. PID regulator eller fuzzy-logic regulator, med auto tunings algoritme. Regulator algoritmen skal regulere en strupe ventil for å simulere fylling av en vilkårlig trykk tank fra 0 til 10 bar.