Järnvägen är framtiden
 

I en tid då fokus på miljön växer, blir tågen som transportmedel ännu viktigare. Kombinerat med att tågen blir mer tekniskt avancerade och att vi arbetar på en konkurrensutsatt marknad krävs regelbundet ny kompetens inom Mantena.

Vår kunskap och erfarenhet inom underhåll av järnvägsfordon har skapat en unik miljö. För att i framtiden behålla vår ledande position inom underhåll av rälsgående fordon, fokuserar vi på Mantena kontinuerligt på att rekrytera duktiga människor i alla delar av organisationen.

Vi behöver människor med olika bakgrund och kompetenser som delar vår fokus på kunden, och värderingarna; förtroende, effektivitet och innovation.
Om du tycker att du passar in hos oss är du välkommen att skicka in din ansökan / CV.

 

Lediga tjänster

Produktionsingenjör, Hässleholm
Sista ansökningsdag: 01.06.2020
Till vår depå i Hässleholm söker vi nu Produktionsingenjör med relevant erfarenhet. Har du högskoleutbildning inom relevant område samt tidigare erfarenhet av liknande jobb är du välkommen med din ansökan. Ansök via länken.

Sök tjänsten härInköpare, Hässleholm

Sista ansökningsdag 01.06.2020
Till vår depå i Hässleholm söker vi nu inköpare för anställning från augusti 2020. Är du en person med tidigare erfarenhet från inköp och kund/leverantör, gärna med teknisk kompetens, välkomnar vi din ansökan. Ansök via länken.

Sök tjänsten här


Lagerchef, Hässleholm
Sista ansökningsdag 01.06.2020
Till vår depå i Hässleholm söker vi efter en Lagerchef med erfarenhet av lager och logistik med anställning från augusti. Har du högskoleutbildning och tidigare erfarenhet från liknande tjänster, samt ledarerfarenhet välkomnar vi din ansökan. Ansök via länken.

Sök tjänsten här


Lagermedarbetare, Hässleholm
Sista ansökningdagen 01.06.2020
Till vår depå i Hässleholm söker vi nu efter Lagermedarbetare för anställning i augusti och oktober 2020. Har du truckkort, erfarenhet från lagerarbete samt god förståelse för logistik är du välkommen med din ansökan. Ansök via länken.

Sök tjänsten här


Tågtekniker/hjulsvarvare, Hässleholm
Sista ansökningsdagen: 01.06.2020
Är du tågtekniker eller har erfarenhet från annat mekaniskt arbete är du välkommen att söka. Vi önskar också att personer med erfarenhet av svarvning söker. Ansök via länken.

Sök tjänsten här


Tågtekniker med 5 års erfarenhet, Hässleholm
Sista ansökningsdagen: 01.06.2020
Är du Tågtekniker och har minst 5 års erfarenhet av arbete med fordon, samt har lust och vilja att dela med dig av din kunskap välkomnar vi dig att söka till oss. Välkommen med din ansökan via länken!

Sök tjänsten här


Ingenjör, anläggningar verktyg och utrustning, Oslo
Sista ansökningsdagen: 26.04.2020
Mantena letar nu efter en ingenjör som kommer att ansvara för att Mantena-gruppen alltid har tillräcklig och funktionell utrustning för utförande av kontraktsarbete.

Sök tjänsten här


Underhållsingenjör, Oslo
Sista ansökningsdagen: 26.04.2020
Mantena vill återigen utöka vårt nystartade team och letar därför efter någon som gillar att ta reda på utmanande problem?

Sök tjänsten här


Operativ planläggare – MTC, Oslo
Sista ansökningsdagen: 26.04.2020
Mantena ser att det finns ett behov av att stärka den operativa kontakten mellan våra kunder och Mantena. Samtidigt finns det behov av att öka kapaciteten för driftsplanering och uppföljning av underhåll

Sök tjänsten här


 

För att skapa en intresseanmälan till arbete på Hässleholmsdepån med Öresundstågsunderhåll

Klicka här på intresseanmälan

Lärling i Mantena

Bli lärling hos oss (Norge)
Antagande av lärlingar är en naturlig del av vår rekryteringspolitik. Flera av våra medarbetare i ledande befattningar har gått med oss. Om du har rätt kompetens, lust och ambition, kan vi vara rätt plats för dig. Vi önskar att de som söker lärlingsplats hos oss, registrerar sig på Vigo.no

Studenter

Nedan finns ämnen för studentuppgifter som Mantena vill framhäva. Vi är positiva att få förfrågningar om både master och bachelor-uppsatser.
Ta kontakt med oss.  

Masterthesis
– Passivt sonar array til tilstandsestimering av rullende materiell 
Mantena är intresserad att utveckla en sensor som detekterar urprung till ljudkällor och boggies (tåg-chassi) eller annat material som blir testat i dynamisk testbänk. Ett system monterat i en dynamisk testbänk som kan generera en högupplöst bullerkarta för att ge visuell indikation av var ljud och resonans uppstår i materialet. Klicka här för att läsa mer 
 
Bacheloruppsats
– Förbättrat användargränssnitt och förbättrad PID auto tuning eller alternativ regulator algoritm för kompressor testbänken.. 

Kompressortestbenken er programmert med NI LabView. Användargränssnittet på kompressor testbänken består idag av standard NI komponenter vilket ger användargränssnittet ett äldre utseende. Det är önskvärt att ha ett med modern FLAT GUI-desitn som är intuitiv att förstå för varje användare, med inkriktning på intuitivitet och användarvänlighet.

, vilket gBrukergrensesnittet i kompressortestbenken er i dag bygd opp av standard NI bygge klosser, noe som gir programmet et eldre utsende. Det er ønskelig med et mer moderne FLAT GUI design som er intuitivt å forstå for en hver bruker, med vekt på intuitivitet og brukervennlighet.Det er også ønsket at det gjøres en studie på forbedret regulator algoritme til kompressor testbenken. PID regulator eller fuzzy-logic regulator, med auto tunings algoritme. Regulator algoritmen skal regulere en strupe ventil for å simulere fylling av en vilkårlig trykk tank fra 0 til 10 bar.