Järnvägen är framtiden
 

I en tid då fokus på miljön växer, blir tågen som transportmedel ännu viktigare. Kombinerat med att tågen blir mer tekniskt avancerade och att vi arbetar på en konkurrensutsatt marknad krävs regelbundet ny kompetens inom Mantena.

Vår kunskap och erfarenhet inom underhåll av järnvägsfordon har skapat en unik miljö. För att i framtiden behålla vår ledande position inom underhåll av rälsgående fordon, fokuserar vi på Mantena kontinuerligt på att rekrytera duktiga människor i alla delar av organisationen.

Vi behöver människor med olika bakgrund och kompetenser som delar vår fokus på kunden, och värderingarna; förtroende, effektivitet och innovation.
Om du tycker att du passar in hos oss är du välkommen att skicka in din ansökan / CV.

 

Lediga tjänster

Lärling i Mantena

Bli lärling hos oss (Norge)
Mottagande av lärlingar är en naturlig del av vår rekryteringspolicy. Flera av våra anställda i ledande befattningar har tagit examen från oss. Har du rätt förmågor, önskningar och ambitioner kan vi vara rätt arbetsplats för dig.

Söker du en placering under ditt läsår kan du även skicka en ansökan till oss på hr@mantena.org

2022
Intaget för lärlingar 2022 har avslutats och i år togs lärlingar in i Stavanger och Marienborg inom ämnena

  • Industrimekaniker
  • Industrimontör
  • Utbilda elektriker

Skicka din ansökan till hr@mantena.org

Studenter

Mantena samarbetar med Yrkeshögskolan i Hässleholm och deras tågteknikerutbildning

Klicka här för at läsa mer

Nedan finns ämnen för studentuppgifter som Mantena vill framhäva. Vi är positiva att få förfrågningar om både master och bachelor-uppsatser.

Masterthesis – Passivt sonar array til tilstandsestimering av rullende materiell

Mantena är intresserad att utveckla en sensor som detekterar urprung till ljudkällor och boggies (tåg-chassi) eller annat material som blir testat i dynamisk testbänk. Ett system monterat i en dynamisk testbänk som kan generera en högupplöst bullerkarta för att ge visuell indikation av var ljud och resonans uppstår i materialet.

Klicka här för att läsa mer

Bacheloruppsats – Förbättrat användargränssnitt och förbättrad PID auto tuning eller alternativ regulator algoritm för kompressor testbänken

Kompressortestbenken er programmert med NI LabView. Användargränssnittet på kompressor testbänken består idag av standard NI komponenter vilket ger användargränssnittet ett äldre utseende. Det är önskvärt att ha ett med modern FLAT GUI-desitn som är intuitiv att förstå för varje användare, med inkriktning på intuitivitet och användarvänlighet.

Brukergrensesnittet i kompressortestbenken er i dag bygd opp av standard NI bygge klosser, noe som gir programmet et eldre utsende. Det er ønskelig med et mer moderne FLAT GUI design som er intuitivt å forstå for en hver bruker, med vekt på intuitivitet og brukervennlighet.Det er også ønsket at det gjøres en studie på forbedret regulator algoritme til kompressor testbenken. PID regulator eller fuzzy-logic regulator, med auto tunings algoritme. Regulator algoritmen skal regulere en strupe ventil for å simulere fylling av en vilkårlig trykk tank fra 0 til 10 bar.