Järnvägen är framtiden
 

I en tid då fokus på miljön växer, blir tågen som transportmedel ännu viktigare. Kombinerat med att tågen blir mer tekniskt avancerade och att vi arbetar på en konkurrensutsatt marknad krävs regelbundet ny kompetens inom Mantena.

Vår kunskap och erfarenhet inom underhåll av järnvägsfordon har skapat en unik miljö. För att i framtiden behålla vår ledande position inom underhåll av rälsgående fordon, fokuserar vi på Mantena kontinuerligt på att rekrytera duktiga människor i alla delar av organisationen.

Vi behöver människor med olika bakgrund och kompetenser som delar vår fokus på kunden, och värderingarna; förtroende, effektivitet och innovation.
Om du tycker att du passar in hos oss är du välkommen att skicka in din ansökan / CV.

 

Lediga tjänster

 • Divisjonsdirektør – Flåteservice Utlyst: 2021-12-03
  Vi søker en offensiv og drivende leder med stor gjennomføringskraft og solid erfaring fra å utvikle industriell virksomhet. Erfaring med forretningsutvikling og strategisk forståelse for kompleksiteten i anbuds- og kundearbeidet er viktig.

 • Er du den vedlikeholdsingeniøren som gjør at toget går på skinner? Utlyst: 2022-01-22
  Mantena ønsker nok en gang å utvide vårt team, og jakter derfor på vedlikeholdsingeniører som liker å finne ut av utfordrende problemstillinger. Vil du være med på å utvikle vedlikeholdsløsninger for …

 • Växlare till Hässleholmsdepån Utlyst: 2022-01-15
  Mantena har fått förtroendet att utföra underhållet av fordonen i Öresundstågstrafiken från december 2020, och i samband med Mantenas etablering av verksamheten i ett av Nordens största underhållsavta …

 • Har du lyst å jobbe som skifter på Sundland (Drammen)? Utlyst: 2022-01-03
  Med bakgrunn i avgang i avdelingen søker vi nå etter en skifter til faste stilling. Skifteravdelingen er lokalisert på Sundland i Drammen og utfører skiftetjenester på Vy sine lokaltog.Avdelingen arbe …

Lärling i Mantena

Bli lärling hos oss (Norge)
Mottagande av lärlingar är en naturlig del av vår rekryteringspolicy. Flera av våra anställda i ledande befattningar har tagit examen från oss. Har du rätt förmågor, önskningar och ambitioner kan vi vara rätt arbetsplats för dig.

2022
Sista ansökningsdag för en lärlingsutbildning på Mantena är satt till den 22 maj 2022
Som det ser ut i år kommer lärlingar tas in på Marienborg (Trondheim) och Grorud/Lodalen (Oslo)

 • På Marienborg är det aktuellt att ta in lärlingar i följande ämnen:
  • Industrimekaniker
  • Industrimontör
  • Utbilda elektriker
 • På Grorud är det aktuellt att ta med lärlingar i ämnet:
  • Industrimontör
  • Utbilda elektriker

Skicka din ansökan till hr@mantena.org
Kom ihåg att markera ansökan med vilken ort du söker lärlingsplats.

Om du har frågor kan de skickas till hr@mantena.org

Studenter

Nedan finns ämnen för studentuppgifter som Mantena vill framhäva. Vi är positiva att få förfrågningar om både master och bachelor-uppsatser.
Ta kontakt med oss.  

Masterthesis
– Passivt sonar array til tilstandsestimering av rullende materiell 
Mantena är intresserad att utveckla en sensor som detekterar urprung till ljudkällor och boggies (tåg-chassi) eller annat material som blir testat i dynamisk testbänk. Ett system monterat i en dynamisk testbänk som kan generera en högupplöst bullerkarta för att ge visuell indikation av var ljud och resonans uppstår i materialet. Klicka här för att läsa mer 
 
Bacheloruppsats
– Förbättrat användargränssnitt och förbättrad PID auto tuning eller alternativ regulator algoritm för kompressor testbänken.. 

Kompressortestbenken er programmert med NI LabView. Användargränssnittet på kompressor testbänken består idag av standard NI komponenter vilket ger användargränssnittet ett äldre utseende. Det är önskvärt att ha ett med modern FLAT GUI-desitn som är intuitiv att förstå för varje användare, med inkriktning på intuitivitet och användarvänlighet.

, vilket gBrukergrensesnittet i kompressortestbenken er i dag bygd opp av standard NI bygge klosser, noe som gir programmet et eldre utsende. Det er ønskelig med et mer moderne FLAT GUI design som er intuitivt å forstå for en hver bruker, med vekt på intuitivitet og brukervennlighet.Det er også ønsket at det gjøres en studie på forbedret regulator algoritme til kompressor testbenken. PID regulator eller fuzzy-logic regulator, med auto tunings algoritme. Regulator algoritmen skal regulere en strupe ventil for å simulere fylling av en vilkårlig trykk tank fra 0 til 10 bar.