Sindre Møgster Walthinsen – Innkjøpsdirektør Mantena

Sindre Møgster-Walthinsen börjar som inköpsdirektör i Mantena den 1 mars 2023.

– Målet är att göra inköp till en av Mantenas konkurrensfördelar. Med Sindre förstärker vi inköpsteamet med kritisk kompetens för att lyckas med våra mål, säger Vidar Leirvik, CFO på Mantena.

Mantena har ett totalt köp på 1 miljard kronor årligen och det finns stora vinster att göra genom att arbeta strategiskt och proaktivt med inköp. Detta har varit ett av Mantenas fokusområden under 2022 och arbetet kommer att fortsätta fullt ut under 2023.

Sindre kommer från rollen som inköpschef på Unibuss och har arbetat med inköp sedan 2010. Utöver transportbranschen har han en bakgrund inom handel, IT och logistik. Sindre har gedigen erfarenhet av internationella förhandlingar, strategi, förändringsledning och ständiga förbättringar inom supply chain management. Vidare har Sindre arbetat ingående med utveckling och implementering av inköpsprocesser och digitalisering av inköps- och leverantörsprogram.

– Den resa Mantena påbörjat är riktigt spännande, och jag ser fram emot att hjälpa till att vidareutveckla inköpens riktning och betydelse för företaget, skaffa nya erfarenheter och lära känna organisationen och mina nya kollegor, säger Sindre Møgster-Walthinsen.

Sindre kommer att leda den strategiska inköpsavdelningen i Mantena och rapportera till CFO Vidar Leirvik.