COVID-19: Mantenas interna handlingsteam och andra genomförda åtgärder

Läs den här artikeln om du vill veta mer om Mantena hanterar den nuvarande situationen.

Coronavirus är utmanande i dessa tider för alla över hela världen. Vardagen har vänts på huvudet och situationen ändras från dag till dag, även från timme till timme.

Just nu är det viktigt att vi tar hand om varandra. Vi har alla ett ansvar för att minimera risken för att sprida viruset och infektera andra.
På Mantena tar vi situationen extremt på allvar och gör allt vi kan för att ta hand om våra anställda, kunder och partners.

Mantena har sitt sociala ansvar för att upprätthålla sina tjänster. Vi har vidtagit ett antal åtgärder för att säkerställa fortsatt leverans av högkvalitativa tjänster under de nuvarande extraordinära tiderna.

Internt åtgärdsteam
Vi har inrättat ett internt åtgärdsteam för att se till att stegen vi vidtar är omfattande och samordnade. Detta kommer att säkerställa att vi är bäst förberedda för olika scenarier och kan samordna åtgärder relaterade till eventuella konsekvenser i produktionen på bästa möjliga sätt.

Produktion och underleverantörer
Vår kontinuitetsplanering syftar till att upprätthålla produktionen och inkluderar bland annat planer för ovanligt hög frånvaro av anställda. Vi har särskilt fokus på detta i förhållande till vår underleverantör och vi har meddelats om störningar i leveranser från utlandet.
Kunder som berörs av detta hålls uppdaterade kontinuerligt.

 

Åtgärder på våra kontor och verkstäder
Vi har genomfört flera åtgärder på våra olika platser, inklusive:

  • Ökat fokus på hosta och handhygien
  • Begränsningar av fysisk kontakt, anpassning av arbetstid och byte av skift
  • Användning av plasthandskar vid produktion, där det är möjligt
  • Rengöring
  • Restriktioner
  • Begränsa besök
  • Arbeta hemifrån, där det är möjligt
  • Ökad användning av digitala lösningar

Anställdas positivitet
Detta är en krävande tid eftersom vi ännu inte helt vet vilka konsekvenser viruset har och vilken inverkan det kommer att få på vår verksamhet. Men vi är lyckliga att ha sådana hängivna anställda och vi är övertygade om att vi kommer att klara denna situation på ett positivt sätt.

Vi vill tacka alla våra anställda och lovar att vi kommer att fortsätta leverera efter bästa förmåga.