Klart för start av Trafikpakke 1 Syd.
Ny verkstad är klar för användning.

Efter att ha fått ansvaret för totalleverans av underhållet i Trafikpaket 1 Syd, är vi äntligen redo att starta. Tillsammans med Go-Ahead kommer vi se till att erbjuda hög kvalite på våra tjänster för resenärer på Jær, Sørlands och Arendalsbanen. Detta kommer göra resan både förutsägbar, miljövänlig och säker för alla resenärer.

 

Ny underhållsverkstad 

När Go-Ahead Nordic startar trafiken den 15 december kommer den nya tågverkstaden vid Kvaleberg i Stavanger sättas i bruk. Det är här alla lokal och regional tåg inom trafikpaketet – ska underhållas.
Denna helt nya verkstaden är ett mycket viktigt bidrag till vår förmåga att underhålla fler och längre tåg mer effektivt än tidigare. Ett välfungerande tågsunderhåll är avgörande för att upprätthålla tidtabellen.

Omfattande testning

I slutet av november kördes fullskalatester av den nya verkstaden. Allt material som tillhör Trafikpaket 1 fanns inom några dagar på verkstaden. Flera partners och leverantörer deltog också i testerna.

Go-Ahead övertog anläggningen den 27 november och är nu redo att starta. Vi ser fram emot att inleda detta viktiga arbetet och att tillhandahålla bra och effektivt tågunderhåll.