Go-Ahead Trafikpakke 1

2019-11-04

Det är med glädje vi nu kan meddela att Mantena har signerat samarbetsavtal med Go-Ahead Norge för totalleverans av underhåll för Trafikpakke 1 Söder.

På bilden ser vi från vänster:
Silje Nilsen – Marketing Director Mantena, Joachim Nærø – Bid Manager, Mantena
Kjetil Hovland – VD, Mantena, Cathrine Elgin – VD, Go-Ahead, Eirik Wærn Bratland – Senior Consultant, Go-Ahead.

Trafikpakke 1 Söder är det första kontraktet som tilldelas i den pågående avreglering av den norska järnvägssektorn och är en viktig milstolpe för Mantena.
Avtalet omfattar allt underhåll av fordon som används på Sørlandsbanen mellan Oslo och Stavanger samt pendeltrafiken i Stavanger och Arendal. Kontraktets varaktighet är 8 år med optioner på 1 + 1 år.

Mantena valdes som Go-Ahead samarbetspartner kort efter deras tilldelning från norska järnvägsdirektoratet. Men först nu har det varit möjligt att underteckna avtalet, eftersom det funnits ett antal viktiga delar som varit tvunget att falla på plats.
Avtalsförhandlingar har präglats av en gemensam önskan om att skapa ett balanserat arbetsverktyg som ger både Mantena och Go-Ahead gemensamma incitament att leverera bra service.
Detta ger resenärerna ett förutsägbart, säkert och miljövänligt transportalternativ med tåg.

“- Vi er stolte og glade for avtalen med Go-Ahead, som bekrefter Mantenas posisjon i markedet som en ledende aktør i utviklingen av norsk jernbanesektor”, säger Kjetil Hovland.

Mantena är nu i slutstadiet av mobiliseringsinsatserna för att säkerställa en smidig uppstart den 15 december 2019.


Länk till info sida TP1