Go-Ahead – Trafikpakke 1

2019-11-04

Det er med glede vi nå kan meddele at Mantena har signert samarbeidsavtalen med Go-Ahead Norge for totalleveranse av vedlikehold for Trafikkpakke 1 Sør.

På bildet ser vi fra venstre:
Silje Nilsen, markedsdirektør Mantena – Joachim Nærø, anbudsleder Mantena,
Kjetil Hovland, administrerende direktør Mantena – Cathrine Elgin, administrerende direktør Go-Ahead –  Eirik Wærn Bratland, seniorkonsulent, Go-Ahead.

Trafikkpakke 1 er den første konkurranseutsatte trafikkpakken i Norge, og dette er dermed en svært viktig milepæl for Mantena. Kontrakten gjelder vedlikehold av kjøretøyene som skal benyttes på Sørlandsbanen, Jærbanen og Arendalsbanen, og den har en varighet på åtte år, med opsjoner på 1+1 år.

Mantena ble valgt som Go-Aheads samarbeidspartner kort tid etter Jernbanedirektoratets tildeling av trafikkpakken til Go-Ahead. Først nå har det vært mulig å signere kontrakten, ettersom det har vært en rekke viktige brikker som har måttet falle på plass.

Kontraktsarbeidet har vært preget av felles ønske om å skape et balansert arbeidsverktøy som gir Mantena og Go-Ahead felles insentiver for å levere en god tjeneste. Dette skal gi de reisende et forutsigbart, sikkert og miljøvennlig transportalternativ med tog.

– Vi er stolte og glade for avtalen med Go-Ahead, som bekrefter Mantenas posisjon i markedet som en ledende aktør i utviklingen av norsk jernbanesektor, sier Kjetil Hovland.

Mantena er nå i sluttspurten av mobiliseringsarbeidet for å sikre en sømløs oppstart 15. desember 2019.

 


Link til infoside TP1