Direktør for kvalitet, helse, miljø og sikkerhet i Mantena Roy Sannerhaugen

Våra underhållssystem utvecklas ständigt. Körning av tåg är en viktig del av vår totala underhållsleverans.

Mantena tilldelades 2020 licens- och säkerhetscertifikat A och B för körning av tåg utan passagerare och gods på det nationella järnvägsnätet i Norge.

Bättre totalleverans

Mantena genomförde den första oberoende körningen på det nationella järnvägsnätet i Norge i januari 2021. Detta skedde efter slutfört arbete på ett Itino-tågset som ägs av Transitio i Sverige.

Tågsetet levererades av Mantena vid gränsstationen i Charlottenberg, och därifrån fördes ett nytt, motsvarande tågset tillbaka till Grorud för planerat arbete.

Roy Sannerhaugen är chef för kvalitet, hälsa, miljö och säkerhet på Mantena. Han berättar att uppstarten av tågkörningar är ett viktigt steg i utvecklingen av den totala underhållsleveransen.

– Att vi kan köra tåg betyder att vi kan leverera en mer heltäckande produkt till kunderna och att vi tillsammans med järnvägsföretagen kan ha en mer integrerad transporttjänst. För ett järnvägsföretag är det mycket av tågtrafiken som inte är kommersiell. Det kan handla om körning till och från verkstäder, positionskörning för att tåget ska befinna sig på rätt plats, samt provkörning efter utfört underhåll och reparationer. Denna typ av tågkörning vill Mantena erbjuda kunderna som en del av underhållsleveransen.

Vill utöka tjänsten

Sannerhaugen säger att Mantena arbetar för att utöka tågkörningstjänsten för kunder som förstår att det kan vara en fördel att en underhållsleverantör utför transporttjänster.

– Idag är en betydande del av vår leverans inriktad på uppgraderingar, lackering och reparation av skador, det vill säga att tågen ska in på verkstäderna och stå där under en period. När vi arbetar med sådana offerter försöker vi även att erbjuda en mer heltäckande tjänst som även omfattar transporttjänsten. Ett annat exempel är att vi vill utöka tjänsten till att omfatta leverans av tågen vid perrongen efter utfört underhåll och att järnvägsföretagen tar över därifrån, säger Sannerhaugen.