Avtalen er Mantena Technologys første kommersielle avtale. – Dette viser at det er et behov for kompetansen vår i markedet. 

Orkla Industrimuseum formidler industri- og arbeiderhistorie i Orkland kommune i Sør-Trøndelag, og består blant annet av museumsjernbanen Thamshavnbanen.

Her skal Mantena Technology framover bistå som teknisk ressurs for å kontrollere museets rullende materiell. 

– Mantenas kompetanse gir gode forutsetninger for å løse oppgaven, sier Nils Arne Hegle, fungerende avdelingsleder Drift ved Orkla Industrimuseum.

Vedlikeholdsingeniør i Mantena, Torgrim Gjelsvik, forklarer at styringssystemet krever at en person som ikke jobber med vedlikeholdet til daglig, er med på årskontrollene. 

Vi foretar en flerfaglig gjennomgang og inspeksjon av sikkerhetskritiske systemer, i samarbeid med de ansatte på verkstedet. Vi foretar også feilsøkinger.

Avtalen med Orkla Industrimuseum er den første kommersielle avtalen som Mantenas nye forretningsenhet Technology signerer etter at de ble opprettet som eget forretningsområde 1. januar i år.

Mantena Technology spesialiserer seg på å bruke kompetanse, teknologi og data for å forlenge levetiden og optimalisere vedlikeholdet av rullende materiell. Technology skal også sørge for at Mantena skalerer og kommersialiser de innovative produktene og tjenestene som utvikles i selskapet, slik at de kan tilbys i et eksternt marked.

– Denne avtalen betyr at Mantenas satsning på Technology og tekniske rådgivningstjenester har begynt å bære frukter. Det viser også at det er et behov for kompetansen Mantena besitter i markedet for rullende materiell, sier Dan Drægni, salgs- og markedssjef i Mantena Technology.