Rita Sivertsen er ansatt som leder for innovasjon og utvikling, mens Dan Drægni blir salgs- og markedssjef i Mantena Technology.

– Mantena er på en transformasjons- og utviklingsreise, hvor vi både skal bygge digitaliserings- og konkurranseevne og nå nye markeder. Det er en ambisjon som er veldig spennende, og som jeg ser fram til å ta del i, fastslår Rita Sivertsen.   

Hun har gått inn i den nyopprettede stillingen som leder for innovasjon- og utvikling i Mantena Technology.

Sivertsen får selskap av Dan Drægni, som går inn i rollen som salgs- og markedssjef.

– Det er utrolig spennende å få muligheten til å bygge opp en salgsorganisasjon helt fra scratch i Mantena Technology – samtidig som vi har et solid og godt renommert selskap i ryggen, sier Drægni.

Viktig satsing  
Mantena har som visjon å være Nordens mest nytenkende totalleverandør av vedlikeholdstjenester på jernbanekjøretøy. Det nye forretningsområdet Technology, som ble opprettet i fjor høst, er et viktig ledd i dette. Mantena Technology spesialiserer seg på å bruke teknologi og data for å forlenge levetiden og optimalisere vedlikeholdet av rullende materiell. I løpet av de neste årene er ambisjonen å gå fra cirka 45 til 100 ingeniører og teknologer i det nye forretningsområdet.  

Direktør for Mantena Technology, Ramnath Falch Ambathy, påpeker at innovasjon og utvikling slett ikke er noe nytt i Mantena – men at dette arbeidet til nå kun har basert seg på organisasjonens interne behov.

– Vår nye Technology-satsing skal sørge for at vi skalerer og kommersialiserer produktene og tjenestene vi innoverer, slik at vi kan tilby dem i et eksternt marked. I tillegg skal vi effektivisere tjenestene som Mantena allerede leverer innen vedlikehold, sier Ambathy.

Han trekker fram 3D-scanning som et eksempel, som Mantena nå tilbyr som en tjeneste for å inspisere skader og kontrollere kvaliteten etter reparasjoner. 

 Rita Sivertsen mener det er en svært interessant bransje hun nå har blitt en del av.

–  Vi står i en stor omstilling som drives av teknologi. Den viktigste oppgaven blir å få fart på strategisk og kommersiell tjeneste- og innovasjonsutvikling, slik at vi kan nå ambisjonene våre – selvsagt i nært samspill med resten av organisasjonen. 

Sivertsen har lang erfaring med digital transformasjon, tjenesteutvikling og innovasjon fra sin bakgrunn som konsulent, sist i BearingPoint. Hun har jobbet med et bredt spekter av kunder, bransjer og fagområder, noe hun nå tar med seg inn i den nye jobben.   

Ny teknologi, lang historie
Dan Drægni kommer fra stillingen som regionssjef i teknologiselskapet Envac Norge, og har lang erfaring fra både salg og kontraktstyring. Han har stor tro på det nye forretningsområdet som han nå går inn i.

– Jeg tror behovet er stort for denne typen teknologitjenester i jernbanesektoren. Det er flere aktører på markedet, men Mantena kan skilte med en historie og erfaring som er unik. At vi er så tett på virksomheten på verkstedet, er også en stor fordel, fastslår han. 

Nå blir den viktigste oppgaven hans å fortelle markedet om

Mantenas nye teknologi-tjenester – både i Norge, Sverige og utover i Europa.

– Det blir også viktig å hente markedsinnsikt slik at vi utvikler og innoverer produkter som kundene våre trenger. Målet vårt er å løse kundens utfordringer før de vet at de har et problem.

Ramnath Falch Ambathy er glad for å ha de to erfarne lederne om bord.

– Med Dan og Rita på plass er vi godt rustet for å nå ambisjonene våre. Vi skal bygge bro mellom IT-teknologi og ingeniørkunst, for å sørge for å levere det framtiden trenger for effektivt å vedlikeholde tog, oppsummerer han.