Etter lang tids forberedelser med planlegging og testing, ble det nye Mantena-verkstedet for Øresund-togene endelig åpnet på Luciadagen 13. desember.

Verkstedet er Sveriges mest moderne togverksted og ligger i Hässleholm i Skåne. Med hele 26000 kvadratmeter og til sammen fem bygninger som inneholder verksted, kontor, renholdsanlegg, undergulvsdreiebenk, kombihall og mottaksstasjon med renholdsplattform, ligger alt til rette for optimal utførelse av vedlikehold og renhold av togene.

Sammen med topp moderne teknologi og utstyr, skal verkstedets sentrale plassering i trafikksystemet for Øresundstogene sørge for at trafikken med Øresund-togene fungerer knirkefritt.

Sterkt lag på plass

En stor del av arbeidet siden kontraktsinngåelsen har vært rekruttering av nye ansatte. De siste månedene er det rekruttert både nye togteknikere, feilsøkere, teamledere, skiftere, lagerpersonale, planleggere og ledere.

Nå er nærmere hundre Mantena-medarbeidere endelig i gang med å levere en av de absolutt største vedlikeholdskontraktene for tog i Norden. Kontrakten gjelder for åtte år. Togene med benevnelsen X31 som inngår i kontrakten, trafikkerer jernbanenettet fra København i Danmark til blant annet Malmø og Kalmar i Sverige, et område med cirka 5 millioner innbyggere.

Vellykket oppstart

– Denne åpningen har vi ventet lenge på. Nå er vi lettet og glad for å endelig være i gang og for at alt har gått som planlagt i starten. Oppstarten av drift og trafikkstart representer en stor dag for Mantena, sier Fredrik Hultgreen, leder for Mantenas mobiliseringsprosjekt.