Øresundstog

2019-09-26

Mantena skal vedlikeholde togene i Sør-Sverige og Øresund området

Det er med stolthet og ydmykhet at Mantena har signert en samarbeidsavtale med SJ som totalleverandør av vedlikehold i kontrakten SJ er tildelt for operasjon av Øresundstog.

På bildet ser vi fra venstre Anders Gustavsson – Adm.dir SJ Öresund, Kjetil Hovland – Adm.dir Mantena, Christer Fritzson – Adm.dir SJ, Silje Nilsen – Markedsdirektør Mantena og Fredrik Hultgreen – Bid Manager Mantena.

Øresund kontrakten er en av de absolutt største vedlikeholdskontraktene for tog i Norden. Den gjelder for 8 år med start i desember 2020. Det er 111 tog med benevnelsen X31 som trafikkerer jernbanenettet fra København i Danmark til bl.a. Malmø og Kalmar i Sverige, et område med ca 5 millioner innbyggere.

Vi setter stor pris på tilliten vi er gitt av SJ, og kontrakten introduserer en helt ny måte å samarbeide på der vi sammen med SJ skal sørge for økt punktlighet og kundetilfredshet i årene som kommer. Kontrakten er meget viktig for Mantenas utvikling og satsning i Norden som uavhengig vedlikeholdsleverandør, sier Administrerende Direktør Kjetil Hovland.

Mobiliseringen for oppstart er i full gang i nybygget verksted i Hässleholm. Fredrik Hultgren som har vært Mantenas tilbudsleder vil i starten lede mobiliseringsarbeidet fra vår side hvor rekruttering av om lag 100 personer sammen med ferdigstillelse av Sveriges mest moderne verksted blir av de sentrale oppgavene.

Verkstedet er på 26.000 kvadratmeter og konstruert for optimal utførelse av vedlikehold og renhold av togene. Verkstedet er plassert sentralt i trafikksystemet, og består av fem bygninger som inneholder verksted, kontor, renholdsanlegg, undergulvsdreiebenk, kombihall og mottaksstasjon med renholdsplattform.