Mantena skal levere det tunge vedlikeholdet på Vys mest brukte togsett i fire nye år. 

– Vi er veldig godt fornøyde med forlengelsen av denne kontrakten med Mantena. For at vi skal kunne levere gode kundeopplevelser hver dag, er vi avhengige av et grundig vedlikehold av høy kvalitet. Vedlikehold av togenes understell er vi helt sikre på at Mantena er den rette til å levere, sier Hans Bendik Eriksen, direktør for kjøretøy og kvalitet i Vy. 

Tett samarbeid
Den opprinnelige avtalen med Mantena om vedlikehold av boggiene – altså togenes understell – utløper fra 2026. Når Vy nå har utløst opsjonen, fortsetter Mantena dette vedlikeholdet ut 2029. Kontrakten har en verdi på rundt 500 millioner kroner i opsjonsperioden. 

– Dette er en viktig kontrakt for Mantena, og vi er selvsagt svært fornøyde og glade for at Vy har valgt å utløse opsjonen for fire nye år. 

Det sier Tore Løveid, direktør for produkter og prosjekter i Mantena. Han fortsetter: 

– Vy er en svært viktig aktør på den norske jernbanen, og en kunde Mantena kjenner godt. Vi vil gjennom et tett samarbeid sikre kvalitet og presisjon i vedlikeholdet, slik at Mantena bidrar til å løse Vys samfunnsoppdrag – og til at Vy når sine mål om å gi gode kundeopplevelser og være bransjeledende på innovasjon. 

Kortreist kompetanse og kapasitet
Vys 150 Flirt-togsett transporterer passasjerer på Østlandet, og går også i trafikk på Vossebanen og Gjøvikbanen. Togene er produsert av Stadler, og omtales ofte som ryggraden i norsk jernbane.

– Volumet kontrakten bidrar med, gir oss rom og mulighet til å fortsette arbeidet med å utvikle avdelingen for tungt komponentvedlikehold – slik at vi er den ledende aktøren på området i Norge og Norden. Avtalen sikrer også kompetanse og kapasitet for kortreist vedlikehold, poengterer Løveid.