En ny epoke har startet for vedlikehold av anleggsmaskiner i Mantena. Mantena har flyttet ut av historiske verkstedlokaler på Hamar og inn i moderne fasiliteter på Stange, og vi har etablert en større base med sportilgang på Grorud i Oslo.

Etter 162 år med kontinuerlig drift, stengte togverkstedet Hamar dørene for siste gang denne våren. Verkstedet har vært en hjørnestein i jernbanehistorien, og mange ser med vemod på denne avslutningen.

Samtidig markerer dette også starten på et nytt kapittel for Mantena og alle våre medarbeidere som jobber med å holde anleggsmaskinene på skinner året rundt, sier kontraktsjef Anita Rasch.

Nye lokasjoner for anleggsmaskiner er Stange og Grorud 
Vedlikeholdet som krever sportilgang, er nå etablert på Grorud. Her har det pågått et arbeid i lengre tid for å sette gamle verkstedlokaler i stand til å levere førsteklasses vedlikehold. Samtidig har Mantena etablert en base på Stange (sør for Hamar) for selskapets mobile team. 

Verkstedet på Stange er ikke koblet på jernbanenettet, men det er fortsatt en rekke vedlikeholdsoppgaver som kan gjennomføres her i et moderne og effektivt verksted, forteller Rasch.

Et kompetansehus for skinnegående arbeidsmaskiner.
Mantena leverer tjenester innen generelt vedlikehold, modifikasjoner og skadereparasjoner. I tillegg har vi mobile team som er tilgjengelig når kundebehovet oppstår og rykker ut dit hvor materiellet er. Vi har også beredskapsvakt.

Dette er en svært populær tjeneste som sikrer maksimal oppetidkundens utstyr, sier kontraktsjef Anita Rasch.

I tillegg til tradisjonelle vedlikeholdstjenester tilbyr Mantena og tekniske tjenester. Et eksempel er TKF kontroll, «EU-kontroll» for skinnegående arbeidsmaskiner og vogner. Alle jernbanekjøretøy, som skal arbeide på Bane NORs nett, må ha et materiellkort som utstedes etter en teknisk kontroll. Mantena utfører tjenesten på vegne av Bane NOR, og kontrollene foregår i både i inn- og utland.

Som kommersiell leder påpeker Svein Ole Bakken at Mantenas vedlikeholdstjenester handler om mer enn bare å levere teknisk arbeid.

Det handler om å forstå kundens behov og sikre at de får en enestående kundeopplevelse, hver gang. Kundene skal oppleve at de bedrer sin lønnsomhet gjennom leveransene vi hjelper dem med, så de kan vinne nye kontrakter på sikt.  Derfor er det viktig å forstå kundens behov og viljen til å yte ekstra god service.

Kontraktsjef Anita Rasch understreker også verdien av de nære relasjonene som er bygget opp gjennom årene. Enten det er på verkstedene eller ute i feltet, møter Mantenas ansatte kundene ansikt til ansikt, og disse relasjonene skaper en dyp forståelse for kundens behov.