Konkurransegrunnlaget for Trafikkpakke 4 er nå ute.

 

Jernbanedirektoratet sendte i begynnelsen av mars ut konkurransegrunnlaget for Trafikkpakke 4. I Mantena er tilbudsarbeidet i gang for fullt.

 

Trafikkpakke 4 er stor med et omfattende togtilbud som berører mange reisende, med både lokaltog og intercitytog på svært trafikkerte strekninger. Togtilbudet i denne pakken er viktig ikke bare for mange privatpersoner, men også for næringslivet på Østlandet.

 

Erfaren totalleverandør

Som ventet er det mange aktører som er interessert i trafikkpakken. Fungerende CEO i Mantena, Vidar Leirvik, er trygg på at Mantena sammen med de ulike tilbyderne skal levere helstøpte tilbud som svarer godt på kravene i konkurransegrunnlaget.

 

– Vi gleder oss til å samarbeide med de ulike tilbyderne, som etter planen skal levere sine tilbud i august i år. Vi har lang erfaring med totalleveranse av togvedlikehold, både fra Norge og Sverige. Vårt fokus ligger alltid på å bidra til et sikkert og kvalitetsmessig godt tilbud til de reisende, uansett omfang på trafikkpakken.

 

Tog i Trafikkpakke 4

Driften i kontrakten skal starte ved ruteendring i 2023 og vare i ti år med mulighet for forlengelse på inntil to år. Trafikkpakken omfatter følgende tog tur/retur:

 

  • Lokaltog (L-tog) Spikkestad/Asker – Lillestrøm
  • Lokaltog (L-tog) Stabekk/Oslo S – Ski
  • Regiontog (R-tog) Oslo S – Ski
  • Regiontog (R-tog) Stabekk – Moss
  • Regiontog (R-tog) Oslo S – Mysen/Rakkestad
  • Regiontog (R-tog) Oslo S – Hakadal/Jaren
  • Regionekspresstog (RE-tog) Oslo S – Halden
  • Regionekspresstog (RE-tog) Oslo S – Gjøvik

 

Store endringer 

I kontraktsperioden vil det skje store endringer på strekningene som inngår i trafikkpakken, blant annet med innføringen av ERTMS (European Rail Traffic Management System) og nye tog type 77 som skal erstatte type 69.

 

I tillegg skal Follobanen være ferdig med full funksjonalitet og halvert reisetid fra Ski til Oslo. Togtyper fra oppstart vil være 72, 69, 75, 75II, 74 og 73B.