HAR OVERBLIKKET: Mantena sørger for å gi Bane Nor den daglige oversikten på Sundland verksted. FOTO: Jan Flaten / Mantena

Mantena koordinerer og planlegger trafikken Bane Nors verkstedsområde i Drammen. Nå har de fått fornyet tillit.

– Mantena gir oss det vi trenger for å ha oversikt, og utfører oppgaven på en veldig fin måte. Det er viktig at noen har den daglige kontrollen og oversikten på anlegget, fastslår Hans Inge Fuglseth, regionleder i Bane Nor. 

Bane Nors verkstedsområde på Sundland i Drammen benyttes av en rekke ulike jernbaneaktører, og Mantena har også verksted her. Mantena fyller i tillegg rollene som sporplanlegger og skiftekoordinator – en avtale som nå er forlenget med Bane Nor.

Best mulig flyt
Sporplanleggingsfunksjonen innebærer at Mantena planlegger og avtaler bruk av de ulike sporene på området.

– Dette innebærer faste ukesmøter med brukere av anlegget. Når det nå er mye byggeaktivitet på området, blir også dette løftet inn i møtene – slik at vi kan gjøre nødvendige tiltak for at alt skal fungere best mulig på verkstedet, forteller Fuglseth.

Skiftekoordinatoren styrer og koordinerer all trafikken på området, og sørger for en best mulig flyt. Denne funksjonen har også den viktige oversikten over driftsbildet. 

– Det gjør at vi til enhver tid har oversikt over hvilket tog som står hvor, og kan informere kundene våre – enten de skal bruke funksjoner på verkstedet, som renhold, eller lokførere skal hente tog. Denne oversikten er utrolig viktig for oss, konstaterer regionlederen. 

Lokalkunnskapen som trengs
Mens sporplanleggeren er på jobb dagtid, er skiftekoordinator-rollen bemannet døgnet rundt. 

– Vi har stor nytte av at noen alltid er til stede, og Mantena gjør jobben på en god måte. Det var viktig for oss at noen som allerede er kjent på området, fikk denne oppgaven. Mantena kjenner sporene godt og sitter på lokalkunnskapen som trengs, sier Fuglseth.

Fra nyttår utvides avtalen, til også å inkludere en portvaktfunksjon som registrerer bruk av tjenester på verkstedet.

Leveranseleder i Mantena, Rolf Ole Bekkevold, er glad for at Bane Nor har fornyet og utvidet kontrakten.

– Vi har et nært og godt samarbeid med Bane Nor, og dette er en viktig avtale for oss. Derfor er vi glade for å få fornyet tillit på Sundland.