Page 89 - Mantena Årsrapport 2021
P. 89

 67år. AlleansatteiMantenaASkanvelgeåfratreved62årmed AFP. Det påløper ikke pensjonskostnader for ledende ansatte når de ikke lenger er ansatt i selskapet.
Sluttvederlag, styrehonorar og lån
Mantena har ikke avtaler om sluttvederlag til ledende ansatte med unntak av administrerende direktør. Ledende ansatte får lønn i opp- sigelsestiden som er 3 måneder.
Det er i ansettelsesavtalen til administrerende direktør avtalt
en gjensidig oppsigelsestid på 6 måneder regnet fra første
dag i måneden etter oppsigelsen. Administrerende direktør har fraskrevet seg stillingsvernet etter arbeidsmiljøloven kapittel
15, jfr. lovens § 15-16 andre ledd. Dersom styret tar initiativ til oppsigelse, har administrerende direktør i tillegg til fastlønn og andre ytelser i oppsigelsestiden rett til 6 måneders etterlønn basert på grunnlønnen. Fratredelse med virkning før oppsigelsestidens utløp, begrenser ikke rett til lønn og tilleggsgoder i oppsigelsestiden.
Dersomadministrerendedirektøriperiodenforutbetalingav etterlønn har andre inntekter, skal dette redusere etterlønnen tilsvarende. Etterlønnen reduseres forholdsmessig i henhold
til andel stilling som gir andre inntekter. Det er kun lønn etter oppsigelsestidens utløp (etterlønnsperioden) som er gjenstand
for eventuell reduksjon. Retten til etterlønn gjelder ikke dersom administrerende direktør selv sier opp sin stilling. Retten til etterlønn gjelder heller ikke dersom administrerende direktør har begått forhold som oppfyller de materielle vilkårene for avskjed etter arbeidsmiljølovens bestemmelser.
Ledende ansatte i Mantena har ikke godtgjørelse for styreverv i konsernet. Ansattvalgte styrerepresentanter er unntatt fra denne regelen.
Det er ingen ledende ansatte som har lån, opsjoner eller aksjebaserte programmer i Mantena.
Årsrapport 2021 89






















































































   87   88   89   90   91