Page 9 - Mantena Årsrapport 2019
P. 9

arbeidstakerrettigheter og forhindre alle former for økonomisk kriminalitet eller andre kritikkverdige forhold. Som del av dette har kanaler for varsling om eventuelle kritikkverdige forhold blitt gjort enda mer tilgjengelig både internt og eksternt. På den måten skal våre medarbeidere være trygge på at de blir behandlet riktig og at både de, og andre interessenter, har muligheten til enkelt å si i fra om noe ikke er som det skal være.
Å være ansvarlig innebærer også å identifisere og håndtere risikoen vi som selskap påfører mennesker, samfunn og miljø. Mantena vil i 2020 ha stort fokus på HMS med ambisjon om å redusere antall skader vesentlig sammenliknet med tidligere år. Våre medarbeidere skal kunne ha en trygg arbeidsplass der de kommer hjem etter endt arbeidsdag uten å ha blitt påført skader eller sykdom grunnet arbeidet. Dét er riktig ovenfor den enkelte medarbeider, men også det mest lønnsomme.
Mens denne årsrapporten skrives har vi plutselig blitt kastet inn i en helt ny situasjon på grunn av koronapandemien. Det er viktigere enn noen gang at selskaper som oss viser ansvar og bidrar til å redusere smittespredning. Vi følger opp gjennom risikoreduserende tiltak internt og ved å legge til rette for at alle ansatte i Mantena kan følge retningslinjer og anbefalinger gitt av myndigheter og faginstanser. Samtidig tilstreber vi å opprettholde en så normal drift som mulig for å unngå ytterligere utfordringer for ansatte og kunder. Vi står sammen i denne situasjonen og skal gjøre vårt for å bidra til at samfunnet kommer igjennom dette på best mulig måte.
Med vennlig hilsen
Kjetil Hovland Konsernsjef
Konsernsjefen har ordet
 Årsrapport 2019 9




























































































   7   8   9   10   11