Page 10 - Mantena Årsrapport 2019
P. 10

Marked og strategi
 En kompetanse- bedrift rustet for konkurranse
Med en bransje i stadig endring er det viktigere enn noen gang å ha en tydelig plan og retning for veien videre. Selv om den nye konkurransesituasjonen innen jernbanesektoren betyr at vi i det store bildet går fra forvaltning til forretning, representerer ikke dette noe nytt for oss.
Helt siden starten har Mantena hatt en strategi som handler om at vi skal være konkurransedyktige og være den foretrukne for våre kunder. Vi har i alle disse årene tenkt som et selskap i en konkurransesituasjon og sagt at vi skal være fremoverrettet, forut for konkurrentene og ledende i markedet.
Vi har over flere år jobbet med å tilpasse oss nye markeder og møter stadig større krav til effektivitet og leveransekvalitet. Vi har over lang tid hatt fokus på kontinuerlige forbedringsprosesser, for å imøtekomme de fremtidige kravene og forventningene fra både våre kunder våre eiere og de ulike markedene. Dette er et fokus som vil bli ytterligere styrket i tiden som kommer. Vi har lenge hatt en ambisjon om å dekke mer av verdikjeden ved å ta et større ansvar for togene og på den måten øke verdien til kundene. Vi skal altså ikke lenger bare vedlikeholde tog etter operatørenes plan og styring, men ta et større helhetsansvar for togene. Et eksempel på dette er kjøring av tog uten passasjerer og gods
slik at vi kan hente togene der de er og levere dem der kunden er. Et annet eksempel er utvidelse av tjenestetilbudet til å omfatte for eksempel mer avanserte tekniske tjenester i et helhetlig forvaltningskonsept.
Målet med å ta en større del av verdikjeden er å være kundens foretrukne samarbeidspartner på togforvaltning med vedlikehold. Slik skal vi videreutvikle rollen som den ledende aktøren i Norden. Vi ruster oss for dette gjennom å systematisk kartlegge behov for nye kompetanseområder og stadig utvikle våre prosesser.
Sterk konkurransekraft
Hele veien har vi visst at vår konkurransekraft har vært og vil bli avgjørende. Derfor har vi tenkt som en kompetansebedrift med en offensiv holdning til teknologi og nye løsninger. Denne offensive holdningen og det mangeårige bevisste strategiarbeidet har gjort oss klare for å gå inn i nye markeder og tenke globalt den dagen konkurranseutsetting ble en realitet.
Bevisene på at vi har tenkt riktig har vi fått de siste månedene. Som vedlikeholdspartner for Go-Ahead i Trafikkpakke 1 Sør og
for SJ i Öresundståg trafikken i Sør-Sverige og lokaltrafikken
i København, Kastrup flyplass og Malmø, har vi fått solide bekreftelser på at vi er konkurransedyktige og leder an i markedet.
Arbeidet fortsetter
I tiden som kommer skal vi fortsette å satse bredt, jobbe for å vinne nye kontrakter, gå inn i nye markeder og dekke stadig mer av verdikjeden for å skape ny vekst. Vi skal fortsette å videreutvikle vår kompetanse og våre tjenestetilbud for å levere moderne vedlikeholdstjenester tilpasset den nye jernbanesektoren. Vårt
10 Årsrapport 2019




















































































   8   9   10   11   12