Page 93 - Mantena Årsrapport 2021
P. 93

 PUNKT 11 GODTGJØRELSE TIL STYRET
Generalforsamlingen fastsetter honoraret til styrets medlemmer. Godtgjørelse til styrets medlemmer er ikke resultatavhengig. Det er ingen aksjeopsjonsordninger for styremedlemmer eller andre i Mantena.
Avvik fra anbefalingen: Ingen
PUNKT 12 GODTGJØRELSE TIL LEDENDE PERSONER
Mantena følger statens retningslinjer ved fastsettelse av kompensasjon til ledende personer.
Styrets erklæring om fastsettelse av lønn og annen godtgjørelse til ledende personer er vist i note til konsernregnskapet, som er tilgjengelig på selskapets nettside.
Hovedmålsettingen for selskapets lederlønnspolitikk er at lederlønningene i selskapet skal være konkurransedyktige og samtidig bidra til moderasjon ved ikke å være lønnsledende, sammenlignet med tilsvarende selskaper.
Godtgjørelse til ledende personer omfatter i det vesentligste fastlønn som normalt reguleres en gang pr. år. Det er avtalt en bonusordning for administrerende direktør/CEO. Det foreligger ikke programmer for opsjoner eller utdeling av aksjer til ansatte i Mantena.
Ytelser til administrerende direktør/CEO og ledende personer er spesifisert og tallfestet i note til konsernregnskapet.
Avvik fra anbefalingen: Ingen
PUNKT 13 INFORMASJON OG KOMMUNIKASJON
Mantena offentliggjør årsregnskap på selskapets nettside www.mantena.org.
Mantena har ikke verdipapirer som omsettes på børs eller annen offentlig markedsplass, og er således ikke underlagt kravene
til informasjon og kommunikasjon i verdipapirhandelloven og børsregelverket. Styret har derfor ikke ansett det å være behov for retningslinjer for rapportering av selskapets resultater og annen informasjon eller å fastsette retningslinjer for kontakt med aksjeeier utenfor generalforsamlingen.
Avvik fra anbefalingen: Med bakgrunn i eierforhold og at selskapet ikke er underlagt kravene i verdipapirhandelloven og børsregelverket, anses punktet ikke relevant for Mantena.
PUNKT 14 SELSKAPSOVERTAKELSE
På grunn av at selskapet er 100 prosent eid av staten har styret i Mantena foreløpig ikke funnet det nødvendig å utarbeide hovedprinsipper for hvordan det vil opptre ved eventuelle overtakelsestilbud.
Avvik fra anbefalingen: Styret har foreløpig ikke funnet det nødvendig å utarbeide hovedprinsipper for hvordan det vil opptre ved eventuelle overtakelsestilbud.
PUNKT 15 REVISOR
Generalforsamlingen velger selskapets revisor. Ved valg
av selskapets revisor gir administrasjonen en innstilling til selskapets styre, og hvor styrets beslutning danner et grunnlag for generalforsamlingens beslutning. Selskapets valgte revisor er Deloitte AS.
Revisor har minst én gang årlig et møte med styret for gjennomgang av selskapets økonomiske situasjon. Revisor deltar på selskapets generalforsamling.
Revisor gir styret årlig en skriftlig bekreftelse på at revisor oppfyller uavhengighetskravene. Det opplyses i note til regnskapet hvordan revisors honorar fordeler seg på ordinær revisjon og forskjellige tilleggstjenester.
Det er fastsatt retningslinjer for den daglige ledelsens adgang til å benytte andre tjenester fra revisor.
Avvik fra anbefalingen: Ingen.
Årsrapport 2021 93









































































   91   92   93   94   95