Page 39 - Mantena Årsrapport 2021
P. 39

VIL GJØRE LÆRLINGENE STOLTE AV Å JOBBE I MANTENA
God og tett oppfølging. Dét er nøkkelen til å forme fremtidens arbeidskraft – lærlingene.
Mantena er en attraktiv opplæringsbedrift, fordi lærlingene får muligheten til varierte arbeidsoppgaver ved
at de er innom flere ulike avdelinger i løpet av læretiden. Det er også et pluss at de må lære seg å samarbeide med ulike mennesker. Tilbakemeldingene
fra lærlingene er at de får god hjelp
når de lurer på noe. Mantena har lang erfaring med lærlinger, og dette gjør at de er flinke til å ta vare på lærlingene sine og gi dem god oppfølging. Disse ordene kommer fra Nikolai Johansen ved Opplæringskontoret for mekaniske fag, som følger opp lærlingene på Grorud.
HR-rådgiver i Mantena, Elisabeth Grebstad Rødseth, er glad for den positive omtalen fra Johansen. Hun forteller at det å jobbe med jernbane ikke er så godt kjent for unge mennesker, men at det er nettopp gjennom samarbeid med de ulike opplæringskontorene og skolene at dette kan endres.
Får bred erfaring
– Den som er lærling i Mantena får
en bred erfaring innen komponent- vedlikehold. Her er det både hjul, boggi, godsvogner, ventiler og mange andre spennende oppgaver å prøve seg på.
De ulike avdelingene har fått en god kultur for å involvere lærlingene i alt som foregår på avdelingen. Når du har hatt læretiden din i Mantena, har du derfor
med deg en god referanse uansett hvor veien går videre. Bedriftene vet at du har fått prøvd deg på mange forskjellige oppgaver, og at du har med deg en allsidighet i bunn.
HR-rådgiveren forteller at de jobber hardt for å gjøre Mantena kjent som lærebedrift. Blant annet er de hele tiden tett på skolene og opplæringskontorene for å informere om yrkesmulighetene og at Mantena finnes.
Gode resultater
I Mantena er vi så heldige at vi har mange unge, dyktige kommende fag- arbeidere med stor interesse for faget, sier Grebstad Rødseth. «Beviset» er at
flere av lærlingene består fagprøven med karakteren «Meget godt bestått», det vanlige er «Bestått».
– Jeg har jobbet i Mantena i snart ti år, og på disse årene har det ikke vært ett år hvor ikke en eller flere av lærlingene har fått «Meget godt bestått». Jeg tror de gode resultatene skyldes at vi er genuint interessert i at lærlingene våre skal gjøre det best mulig, og at vi tar på alvor det å lære opp noen. Fordi vi ser for oss at lærlingen skal være hos oss også etter læretiden, blir tiden her noe mer enn bare en oppbevaringsplass, sier Grebstad Rødseth og legger til:
– Å få inn lærlinger er viktig fordi vi får inn nye impulser. Vi ser også at våre mer rutinerte medarbeidere setter pris på
å få muligheten til å føre kompetansen videre. Det sitter i veggene å være nysgjerrig på ny kunnskap og å være med på å forme de unge slik at de blir stolte av å jobbe for Mantena.
NÅR DU HAR HATT LÆRETIDEN DIN
I MANTENA, HAR DU MED DEG EN GOD REFERANSE UANSETT HVOR VEIEN GÅR VIDERE
Bærekraft, samfunnsansvar og HMS
  Elisabeth Grebstad Rødseth. HR-rådgiver i Mantena
Årsrapport 2021 39











































































   37   38   39   40   41