Page 65 - Mantena Årsrapport 2019
P. 65

 omsetning, driftsresultat og HMS (fravær og H1 og H2 tall).
Etter avlagt års rapportering er det vedtatt å utbetale 66,6 % av den avtalte bonusen da kriteriene for omsetning og driftsresultat er oppnådd.
Når ny organisasjon er på plass som en følge av omstillingen selskapet gjennomfører, vil det bli drøftet å innføre en bonusordning som omfatter flere ansatte enn dagens ordning.
Pensjon
Mantena AS hadde i 2018 en ytelsesbasert pensjonsordning i Statens Pensjonskasse. Alle ansatte hadde fritt innskudd i denne pensjonsordningen.
Ny pensjonsordning ble iverksatt fra 01.01.2019. Den nye ordningen er en innskuddspensjon etter Lov om Innskuddspensjon:
• Innskudd 0 G –7,1 G: 5,5 % (uten egenandel)
• Innskudd 7,1 G –12 G: 15 % (uten egenandel)
• Innskuddsordningen omfatter fast og midlertidig ansatte som
arbeider minst 20 % av full stilling iht lov om innskuddspensjon §4-2.
I tillegg kommer AFP i privat sektor og en driftspensjon for arbeidstagerne som på overgangstidspunktet 01.01.2019 var 55 år eller eldre, og dermed ikke kommer inn i ordningen for privat AFP.
Administrerende direktørs og ledende ansattes pensjonsalder er 67 år. Alle ansatte i Mantena AS kan velge å fratre ved 62 år med AFP.
Mantena AB har en innskuddsbasert pensjonsordning (ITP) 1 for samtlige ansatte.
Innskuddet er :
a. Under 41 750 SEK per måned i lønn; 4,5%
b. Over 41 750 SEK per måned i lønn; 30%
Det påløper ikke pensjonskostnader for ledende ansatte når de ikke lenger er ansatt i selskapet.
Sluttvederlag, styrehonorar og lån
Mantena har ikke avtaler om sluttvederlag til ledende ansatte med unntak av administrerende direktør. Ledende ansatte får lønn i oppsigelsestiden som er 3 måneder.
Det er i ansettelsesavtalen til administrerende direktør avtalt
en gjensidig oppsigelsestid på 6 måneder regnet fra første
dag i måneden etter oppsigelsen. Administrerende direktør har fraskrevet seg stillingsvernet etter arbeidsmiljøloven kapittel 15, jfr. lovens § 15-16 andre ledd.
Dersom styret tar initiativ til oppsigelse har administrerende direktør i tillegg til fastlønn og andre ytelser i oppsigelsestiden rett til 6 måneders etterlønn basert på grunnlønnen. Fratredelse med virkning før oppsigelsestidens utløp begrenser ikke rett til lønn og tilleggsgoder i oppsigelsestiden. Dersom administrerende direktør i perioden for utbetaling av etterlønn har andre inntekter skal dette redusere etterlønnen tilsvarende. Etterlønnen
reduseres forholdsmessig i henhold til andel stilling som gir andre inntekter, dog ikke under 50% av etterlønn. Det er kun lønn etter oppsigelsestidens utløp (etterlønnsperioden) som er gjenstand for eventuell reduksjon, reduksjonen begrenses til 50 % for å motivere til å komme i nytt arbeidsforhold før etterlønnsperioden utløper. Retten til etterlønn gjelder ikke dersom administrerende direktør selv sier opp sin stilling. Retten til etterlønn gjelder heller ikke dersom administrerende direktør har begått forhold som oppfyller de materielle vilkårene for avskjed etter arbeidsmiljølovens bestemmelser.
Ledende ansatte i Mantena har ikke godtgjørelse for styreverv i konsernet. Ansatt valgte styrerepresentanter er unntatt fra denne regelen.
Det er ingen ledende ansatte som har lån, opsjoner eller aksjebaserte programmer i Mantena.
Årsrapport 2019 65








































































   63   64   65   66   67