Page 42 - Mantena Årsrapport 2021
P. 42

Presentasjon av styret
 STYRET
Kari Broberg
Styreleder
Kari Broberg er utdannet siviløkonom. Hun
har erfaring fra telekommunikasjon, logistikk, omstilling og innovasjon. Broberg har styreerfaring fra blant andre Telenor, Norske Skog, Norconsult, Cargo Net og Felleskjøpet Agri. I dag har hun styreverv i Cernova, Vaager Innovasjon og Mat fra Toten i tillegg til Mantena. Broberg driver gård på Toten.
Stian Hårklau
Styremedlem
Stian Hårklau er utdannet siviløkonom med spesialisering innen logistikk og supply chain management. Han har de siste 15 årene hatt ulike lederroller, som alle har vært tilknyttet logistikk- og transportrelaterte virksomheter. Hårklau har jobbet med buss og gods i Firda Billag-konsernet, før overgang til ferje- og hurtigbåtdrift i Fjord1 hvor han har vært både økonomidirektør, kommersiell direktør og driftsdirektør. De siste årene har han tilbrakt i luftfarten, som leder av helikopterselskapet Airlift, med virksomhet spredd ut over store deler av landet
Nils Ole Morken
Styremedlem (ansattvalgt)
Nils Ole Morken tok fagbrev som platearbeider på KONE AS. Morken begynte i NSB i 1985 og jobber i dag som fagarbeider i vognavdelingen i Lodalen. Han er nestleder i Verkstedklubben Lodalen, sitter som styremedlem i Statsbanenes Verkstedarbeiderforening Oslo og er kasserer i Verkstedarbeidernes landsråd.
Ronny Solberg
Nestleder
Ronny Solberg har de siste fem årene jobbet
som administrerende direktør i flere selskaper i Georgia. Der har han ledet utbyggingen av et stort vannkraftverk og utviklet ny dypvannshavn med vei, jernbane og kraftlinje. Solberg har bakgrunn fra industriselskaper som ABB, Statnett, Clemens Kraft og ADtrans/Bombardier. Blant annet ble Flytog, Signaturtog og InterCity-tog levert under hans ledelse i ADtrans/Bombardier. Solberg har også styreerfaring fra ABB og Motor & Generator Service i tillegg til en rekke kraftverkselskaper. Solberg
er utdannet sivilingeniør og økonom fra NTNU i Trondheim.
Tord Helland
Styremedlem
Tord Helland er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole i Bergen. Helland jobber som finansdirektør i Norled ferje- og hurtigbåtrederi hvor han har vært ansatt siden 2010. Han har tidligere erfaring fra PWC (Oslo), Mesta AS (Lysaker) og Sandnes Sparebank. Helland har sittet i styret i Tide AS (2017 til mars 2020), samt vært styremedlem/ styreleder i interne Norled-selskaper.
Petter Trønnes
Styremedlem (ansattvalgt)
Petter Trønnes er fagarbeider i Mantena og
leder av Verkstedarbeidernes landsråd i Norsk Jernbaneforbund. Trønnes er også hovedtillitsvalgt i forbundet og har vært tillitsvalgt siden 2003. Han begynte som rørleggerlærling ved NSB verksted Grorud i 1989, hvor han siden har jobbet som rørlegger og mekaniker.
Marianne Kartum
Styremedlem
Marianne Kartum er advokat og partner i Advokatfirmaet LAG. Kartum har spesial- kompetanse innen arbeidsrett, og betydelig erfaring med rådgivning i forbindelse med avslutning
og endring av ansettelsesforhold, herunder nedbemannings- og omstillingsprosesser. Kartum har mangeårig erfaring fra ulike styrer i privat og offentlig virksomhet. I dag er hun blant annet med i styret til Danica Pensjonsforsikring AS, Forte Fondsforvaltning AS og Mercur Capital ASA.
Torbjørn Støre
Styremedlem (ansattvalgt)
Torbjørn Støre har fagbrev som flysystemmekaniker og jobbet i SAS på Gardermoen i 5 år.
Han begynte som mekaniker hos Mantena Marienborg i 2003, og har de siste 17 årene jobbet med lett og tungt vedlikehold på BM93. Støre
ble våren 2020 valgt som leder i Statsbanenes Verkstedforening i Trondheim og som nestleder i Verkstedarbeidernes landsråd.
        42 Årsrapport 2021

































































   40   41   42   43   44