Page 27 - Mantena Årsrapport 2021
P. 27

Marked og strategi
 LAKKHALLEN GJØR AT DET ÅPNER SEG HELT NYE MULIGHETER I NYE MARKEDER
 Med lakkhallen på plass åpner det seg nye muligheter. Lakkhallen har en lengde
på hele 113 meter og kan
deles i fire like seksjoner på 28,25 meter. Dette gjør at vi kan tilby lakkerings- tjenester til flere aktører enn bare togselskapene. I den nye lakkhallen kan det utføres lakkeringsjobber av høy kvalitet på både lastebiler, vogntog, busser, anleggs- og landbruksmaskiner, offshorekomponenter, kraner og master.
Per Henning Torgersen har vært Mantenas prosjektleder mot Bane NOR i arbeidet med den nye lakkhallen. Han forteller at hallen vil gi langt høyere effektivitet i produksjonen, og at
dette er viktig med tanke på Mantenas konkurransedyktighet.
Blant de største i Europa
– Vi snakker om en av Europas største lakkhaller. I tillegg til at vi blir mer effektive, fordi vi får et bedre sted å jobbe med de oppgavene vi gjør, får vi en enorm høy fleksibilitet i arbeidet på grunn av de fire seksjonene som hallen kan deles inn i. Med tanke på lakkering av tog blir det spennende å se hvordan det påvirker effektiviteten. Tidligere har det vært en del dødtid i dette arbeidet, men nå har vi plass til alle typer tog, og når det gjelder vogner og lokomotiver kan vi ta inn fire enheter i lakkboksen på samme tid.
Prosjektlederen sier at den nye lakkhallen er viktig også med tanke på HMS-arbeidet. HMS er ivaretatt på en god måte i planleggingen av hallen, og her er alt nytt når det gjelder avsug, lys og andre forhold som påvirker sikkerhet og arbeidsforhold.
Detaljert prosjekteringsarbeid
Prosjektlederen og kollegene har hatt travle dager, men heldigvis har alt arbeid gått etter planen, noe som slettes ikke er en selvfølge med mange aktører involvert, også utenlandske, og i det hele tatt mye som skal koordineres.
– Prosjektet har hele tiden vært i rute både med tanke på tid og kostnader. Å få gjennomført dette i henhold til planen
med periodevis stengte landegrenser og harde koronarestriksjoner, har ikke vært lett, men alt går når du har flinke folk på laget. I tillegg til flinke folk i alle ledd, er grunnen til at det har gått bra først og fremst god planlegging i starten mellom Bane NOR, Norconsult og våre egne medarbeidere i Mantena. I dette prosjektet har det vært en
stor vilje til å skulle gjennomføre på
tid. Å montere 113 meter lakkboks
inne i en gammel bygning med sine begrensninger er ikke enkelt. Derfor har det vært helt nødvendig med detaljert prosjekteringsarbeid, sier en stolt og spent prosjektleder som nå gleder seg til å ta fatt på de nye mulighetene som har åpnet seg.
 Årsrapport 2021 27

















































































   25   26   27   28   29