Page 39 - Mantena Årsrapport 2019
P. 39

Bankinnskudd, kontanter og lignende
Bankinnskudd, kontanter og lignende inkluderer kontanter, bankinnskudd og andre betalingsmidler med forfallsdato som er kortere enn tre måneder fra anskaffelse.
Garantier og servicearbeid
Ved salg er hele salgsprisen, inklusive den delen som gjelder fremtidige garanti- og serviceytelser, tatt til inntekt på salgstidspunktet.
Det er gjort en avsetning for fremtidige garanti- og serviceytelser.
Pensjoner
Det er fra og med 01.01.2019 implementert en innskuddsbasert pensjonsordning i selskapet. Selskapets innskuddsordning er organisert i henhold til lov om innskuddspensjon.
Selskapet implementerte 31.12.2018 en Driftspensjon for eldre arbeidstakere som ikke kunne bli innmeldt i privat AFP-ordning.
Dette vedrører ansatte født før 1964. Driftspensjonen har en tidsbestemt varighet for selskapet med utbetalinger i perioden 2019-2025. Effekten av dette er regnskapsført ved implementering 31.12 2018.
Kostnader
Kostnader regnskapsføres som hovedregel i samme periode som tilhørende inntekt. I de tilfeller det ikke er en klar sammenheng mellom utgifter og inntekter fastsettes fordelingen etter skjønnsmessige kriterier.
Øvrige unntak fra sammenstillingsprinsippet er angitt der det er aktuelt.
Skatter
Skattekostnaden sammenstilles med regnskapsmessig resultat før skatt. Skatt knyttet til egenkapitaltransaksjoner er ført mot egenkapitalen. Skattekostnaden består av betalbar skatt (skatt på årets direkte skattepliktige inntekt) og endring i netto utsatt skatt.
Utsatt skatt og utsatt skattefordel er presentert netto i balansen.
Regnskapsvaluta og presentasjonsvaluta
Alle tall er rapportert i norske kroner (TNOK).
Mantena AS
 Årsrapport 2019 39
















































































   37   38   39   40   41