Page 22 - Mantena Årsrapport 2019
P. 22

Presentasjon av styret
Styret
  Kari Broberg
Styreleder
Kari Broberg er ansatt som prosjektdirektør i SINTEF Manufacturing AS og driver gård på Toten. Broberg har erfaring fra telekommunikasjon, logistikk og omstilling. Hun har i dag styreverv i blant annet Cernova AS og Total Innovation AS. Tidligere har Broberg vært styremedlem i CargoNet, Telenor, Norconsult med flere. Broberg er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.
Ronny Solberg
Nestleder
Ronny Solberg har de siste fem årene jobbet som administrerende direktør i flere selskaper i Georgia. Der har han ledet utbyggingen av et stort vannkraftverk og utviklet ny dypvannshavn med vei, jernbane og kraftlinje. Solberg har bakgrunn fra industriselskaper som ABB, Statnett, Clemens Kraft og ADtrans/Bombardier.
Flytog, Signaturtog og InterCity-tog ble levert under hans ledelse i ADtrans/Bombardier. Solberg har også styreerfaring fra ABB, Motor & Generator Service og en rekke kraftverkselskaper.
Solberg er utdannet sivilingeniør og økonom fra NTNU i Trondheim.
  Marianne Kartum
Styremedlem
Marianne Kartum er advokat og partner i Simonsen Vogt Wiig. Kartum har spesialkompetanse innen arbeidsrett, og betydelig erfaring med rådgivning i forbindelse med avslutning og endring av ansettelsesforhold, herunder nedbemannings- og omstillingsprosesser. Kartum har mangeårig erfaring fra ulike styrer i privat og offentlig virksomhet. I dag er hun blant annet med i styret til Danica Pensjonsforsikring AS og Mercur Capital ASA. Kartum er utdannet cand.jur. ved Universitet i Oslo.
Øyvind Hasaas
Styremedlem
Øyvind Hasaas er direktør for drift og infrastruktur i Avinor,
og sitter i selskapets konsernledelse. Hasaas har lang erfaring fra store internasjonale virksomheter innen finans, drift, forretningsutvikling, organisasjonsutvikling, endringsledelse og strategisk ledelse. Hasaas var tidligere konsernsjef i solcelle- produsenten REC Solar ASA, og ansvarlig for å sette opp og utvikle deres anlegg i Singapore. Han har også omfattende ledererfaring fra Norsk Hydro. Hasaas er utdannet siviløkonom fra Universitetet i Karlstad, Sverige.
22 Årsrapport 2019

















































































   20   21   22   23   24