Mantena har fått ny og topp moderne lakkhall. Med en lengde på hele 113 meter, er den nye lakkhallen en av Europas største.

Den nye lakkhallen stod klar i månedsskiftet januar og februar. Her er det nå full produksjon med lakkering av både tog og andre skinnegående kjøretøy, i tillegg til andre store objekter som trenger lakkering.

Kan utføre alle typer lakkoppdrag

Per Henning Torgersen har vært Mantenas prosjektleder mot Bane NOR i arbeidet med den nye hallen. Han forteller at hallen gir høyere effektivitet i lakkeringen av tog, samtidig som den gjør det mulig å lakkere andre store objekter for kunder fra andre bransjer enn tog og jernbane. Etter at den nye hallen stod klar, ser prosjektlederen ingen begrensninger for hvilke lakkoppdrag Mantena nå kan utføre.

– I tillegg til at vi blir mer effektive fordi vi får et bedre sted å jobbe med de oppgavene vi gjør, får vi en enorm høy fleksibilitet i arbeidet på grunn av de fire seksjonene som hallen kan deles inn i. Tidligere har det vært en del dødtid i dette arbeidet, men nå har vi plass til alle typer tog, og når gjelder vogner og lokomotiver kan vi ta inn fire enheter i lakkboksen på samme tid. Dette betyr at vi kan jobbe mye mer effektivt enn tidligere.

Fakta om Mantenas nye lakkhall på Grorud

• En av Europas største lakkhaller sentralt i Oslo
• Enkel adkomst fra Østre Aker vei og E6
• Lengde 113 meter, bredde 6,5 meter, høyde 6,10 meter
• Kan deles i fire like seksjoner på 28,25 meter
• Lakkering av tog og andre skinnegående kjøretøy, i tillegg til store objekter som vogntog, busser, anleggsmaskiner og offshorekomponenter
• Bygget etter viktige prinsipper rundt bærekraft og HMS med moderne løsninger for avsug, lys og andre forhold som påvirker sikkerhet og arbeidsforhold

Trenger du hjelp med en lakkjobb?

Ta kontakt med vår lakkekspert Per Henning Torgersen på 929 82 851 eller per.henning.torgersen@mantena.org