Mantena har nå, sammen med Bane NOR Eiendom, startet arbeidet med å bygge en av Europas største lakkhaller på verkstedet på Grorud.

 

Den nye lakkhallen skal etter planen stå ferdig i løpet av fjerde kvartal i 2021 og vil få en innvendig lengde på hele 113 meter. Hallen vil blant annet få to nye blanderom og et nytt lager, og skal kunne deles inn i fire ulike seksjoner med cirka 28 meters lengde i hver seksjon.

 

En av de største i Europa

Per Henning Torgersen er kommersiell leder i Mantena. Han forteller at den nye hallen trolig blir en av Europas største lakkhaller og med det vil bidra til å sette Mantena i en sentral posisjon for lakkering av togmateriell i Europa.

 

– Med disse målene vil vi kunne håndtere store maskiner, kraner og offshore-komponenter som ingen har hatt mulighet til tidligere. Vi har ønsket oss en slik lakkhall i mange år, og er overbevist om at dette vil gi oss et solid konkurransefortrinn og mange nye muligheter.

 

Styrker HMS-arbeidet

Torgersen forteller at den nye hallen blir «state-of-the art» og at den er bygget etter viktige prinsipper rundt bærekraft og miljø. Hallen får vannbåren varme, i tillegg til moderne løsninger for strømforbruk og ventilasjon hvor alle hensyn rundt utlufting og slipeavsug er ivaretatt.

 

– Med sine moderne løsninger vil den nye hallen ikke bare gjøre at vi tar nye steg på det som har med lakk å gjøre, den vil også bidra til å styrke HMS-arbeidet og fokuset på sikkerhet i Mantena, sier Torgersen.